Kvalitetne sjedeće garniture za dnevni boravak

Najbolje sjedeće garniture

Glavni i najvažniji dio svakog dnevnog boravka zasigurno su sjedeće garniture. Upravo na njima svi posjetitelji provesti će najviše vremena, te je neophodno da one budu udobne i kvalitetne. Razlikujemo razne vrste i veličine garnitura, a budući da je ovo glavni komad namještaja (uz krevet) svakog stana, neophodno je da pomno odaberete onu koja vam najbolje paše. U nastavku ovog teksta saznajte sve o tome kako odabrati kvalitetne sjedeće garniture, kako urediti cijeli prostor dnevnog boravka, te gdje kupiti namještaj po najpovoljnijim cijenama.

Planiranje prostora dnevnog boravka

Osim same sjedeće garniture, veoma je bitno da je cijeli namještaj i rasvjeta prostora ukomponirana. Prije kupovine bitno je da napravite plan o tome kako urediti prostoriju. Prva stvar koju morate imati na umu je prirodna svjetlost, koja će tijekom dana osvjetljavati prostoriju. Tu pazite na to da je ni jedan namještaj ne blokira, te da kauč nije orijentiran prema prozoru ili balkonskim vratima.

Odabir kvalitetne sjedeće garniture
Sjedeće garniture za dnevni boravak

To bi moglo onemogućiti gledanje televizije i zahtijevati spuštanje roleta koje će blokirati svjetlost. Pomno isplanirajte i rasvjetu prostorije i sam plan namještaja. U obzir svakako uzmite točne mjere prema kojima ćete dalje kupovati sav namještaj. Sjedeće garniture razlikuju se prema sadržaju, kod malih prostora možete planirati samo kauč, a kod većih i dodatne fotelje, no o tome detaljnije pročitajte u nastavku.

Odabir kvalitetne sjedeće garniture

Sjedeće garniture kupuje se za dugoročno i upravo zbog toga veoma je bitno da prilikom kupnje obratite pažnju na tri glavne specifikacije. To su kvaliteta garniture koja podrazumijeva materijal izrade i konstrukciju garniture, udobnost i izgled. Svaki od ovih faktora je veoma bitan, a ovisno o vašim zahtjevima birate prema onome što vam je najbitnije. Kvalitetne sjedeće garniture će imati sve ove specifikacije u vrhuncu, no za takve garniture potrebno je odvojiti i dosta novaca. 

Sjedeće garniture kupuje se za dugoročno
Sjedeće garniture razlikuju se prema sadržaju

Prilikom planiranja prostora odredite veličinu garniture koja vam najbolje odgovara. Nakon toga odlučite koji materijal vam se najbolje uklapa u prostor. Koža daje dojam luksuza, no tijekom ljetnih vrućina bit će prava muka sjediti na njoj radi znojenja. Glavna svrha sjedeće garniture je naravno sjedenje, stoga je udobnost faktor koji bi vam trebao biti glavni za odabir. Osim toga, naravno morate planirati i ukomponirati izgled uz cijeli prostor.

Budite strpljivi i prilikom odabira nemojte žuriti. Sjedeće garniture za dnevni boravak najvažniji su njegov dio i zbog toga dajte si vremena za kupnju. 

Uređenje malog dnevnog boravka

Mnogi muku muče prilikom uređenja manjeg dnevnog boravka i nikako ne uspijevaju uklopiti sjedeće garniture u njega. Prilikom uređenja takvog prostora morate biti mudri i iskoristiti svaki centimetar. Kutne sjedeće garniture jedan su od načina za to, te će se najbolje uklopiti u prostor.

Osim toga modularne garniture mogu se također dobro iskoristiti u prostoru. Najbolja ponuda i najbolje cijene za kupnju garniture možete pronaći u dom24.hr internet trgovini, a sve garniture iz njihove ponude dostupne su u roku od nekoliko tjedana nakon njihove narudžbe.

Namještaj za dnevni boravak

Nakon što ste pronašli mjesto za sjedenje, potrebno je urediti i ostale dijelove dnevnog boravka. Pod namještaj za dnevni boravak spadaju još i regali, slike i dodatne samostojeće lampe. Prije su u modi bili glomazni regali, no danas je najpopularnije minimalističko uređenje prostora. Mali regal na kojem će se nalaziti televizija i koji se uklapa uz prostor odličan je namještaj za dnevni boravak.

Osim toga, njegova cijena je relativno mala, a prostoru će dati dojam veličine. U slučaju da je prostorija velika, tada se možete odlučiti i na kupnju nešto većeg regala s policama, gdje ćete moći odložiti neke zanimljive kipiće ili knjige. Namještaj za dnevni boravak dostupan je u bezbroj varijanti i svatko može pronaći ono što traži. Jedino je bitno da je cijeli prostor uređen s nekom niti vodiljom, te da se prostorija ne odvaja sa stilom uređenja od ostatka stana. Uz cijeli prostor idealno se može uklopiti i neka zlatna samostojeća lampa, koja će u kasnim večernjim trenutcima pružati idealno ambijentalno osvjetljenje.

Da zidovi ne bi bili prazni osigurajte mjesto na njima za neku sliku, koja će prostoru dati dodatni štih zanimljivosti i pružiti još veću ugodnost. Veoma je bitno da cijeli namještaj za dnevni boravak bude ukomponiran i ovisno o tome kakve su vaše želje kod uređenja pratite se planom koji ste stvorili na samom početku.