Oprema stana za savršenu udobnost življenja

Oprema stana

Vaš dom je vaše carstvo, vaša oaza u kojoj bi se trebali osjećati najsigurnije i najudobnije. Zato bi i oprema stana trebala biti vrlo važan „event“ koji će se pobrinuti da to vaše carstvo bude u potpunosti savršeno, a to je, iako se tako na prvu ne čini, vrlo jednostavno postići, osobito ako živite sami i ne morate se nositi s oprečnim mišljenjima i afinitetima cimera.

Svoj dom možete opremiti prema vašem ukusu i imate potpunu slobodu činiti apsolutno sve što vam se sviđa, naravno sve dok su željene preinake u prostoru u skladu s odredbama zakona. Ovisno o vašoj razini organizacije i urednosti, vaš odnos s vašim domom može biti prava „simbioza“.

Kako opremiti stan?

Posljednjih godina, mogućnost da opremimo naše domove jednostavno i bez stresa je uvelike poboljšana tehnološkim inovacijama te širokom i raznolikom ponudom namještaja i kućanskih aparata. Jedini problem najčešće su sljedeća pitanja; kako se organizirati i što je sve potrebno za opremu stana?
Danas tržište nudi namještaj za baš svaki kutak doma i dovoljno će biti da posjetite jedan ili više salona namještaja te da odaberete komade namještaja koji će se savršeno uklopiti u vaš prostor i uz koje će oprema stana biti više nego zabavan proces.

Oprema stana

No, prije kupovine namještaja svakako izradite plan opreme stana koji uključuje popis potrebnog inventara, utvrđivanje dostupnog proračuna i izračun sveukupnih troškova. Ako imate ograničen proračun na vrh liste potrebnog stavite prioritetne stvari, odnosno one koje su vam nužno potrebne. Ostalo može pričekati do oporavka vašeg kućnog budžeta.

Čitajte i sljedeći članak: Trosjedi su važan komad namještaja

Osim veličine i udobnosti, vrlo važan element kada se kupuju trosjedi ili ostali komadi namještaja je i boja. Boja sjedeće garniture, s obzirom da je masivan komad namještaja te kao takav čini središnje mjesto u dnevnom boravku, svojom bojom određuje i boje u ostatku dnevnog boravka pa će tako svi ostali komadi namještaja i dekoracije morati biti u skladu s tom bojom. 

Namještaj za opremu stana

Dakle, ako ste ograničeni financijama, oprema stana se može činiti kao prava muka. No, to ne mora biti tako. Sve je mnogo jednostavnije kada se o stvarima razmišlja u smislu njihove funkcije. Drugim riječima – trebate na nečemu spavati, na nečemu sjediti, negdje jesti. To su najvažnije funkcije u vašem stanu pa se prvo usredotočite na pronalazak namještaja za ispunjavanje tih potreba, a to je namještaj za spavaću sobu i namještaj za blagovaonu i kuhinju.

Dakle, vaš prioritet bi trebao biti krevet, osobito madrac. Dobar san i kvalitetan noćni odmor su ključ funkcioniranja tijekom dana. Nakon toga razmislite kakav stol za blagovaonu vam je potreban. Veličina stola i broj stolica prije svega ovise o tome koliko je brojčano velika vaša obitelj te koliko često primate goste na ručak ili večeru.
Osim namještaja, i kuhinjski inventar ima značajnu ulogu u našim životima. Naime, mnogi kuhinjski predmeti uvelike nam olakšavaju život i štede dragocjeno vrijeme. Tu se ubrajaju mikrovalne pećnice za brzo zagrijavanje hrane, kuhala za vodu za brzo zakuhavanje kave ili čaja i sl.

Nakon što ste nabavili ono najvažnije, već prema procesu oporavka kućnog budžeta postupno nadopunjavajte namještaj i uređujte svoju životnu oazu. Brinite se za vaš dom i vaš dom će se pobrinuti za vas!

Pročitajte i sljedeći članak “Kvalitetne sjedeće garniture za dnevni boravak“.