Category Roštilji

BBQ ima više značenja

July 23, 2018 Roštilji  No comments

Mnogi ljubitelji roštilja vjerojatno su ponekad pretraživali Internet u potrazi za raznim idejama vezanim uz roštilj. Engleski naziv za roštillj je „barbecue“, a skraćeno ga mnogi vole zvati samo BBQ. No, pod tim pojmom se može podrazumijevati više toga pa će to neke zbuniti. Ne želite li da dođe do zabune, onda u internetsku tražilicu upišite samo naziv barbecue. Ili roštilj, pa ćete dobiti razne informacije na domaćem jeziku. A s obzirom da je roštilj mnogima jedno od omiljenih kućnih pomagala, informacija neće nedostajati.

Read More

Keramički roštilj za vrhunski obrok

February 20, 2018 Roštilji  No comments

Posljednjih godina keramički roštilji su postali apsolutni svjetski hit i predmet obožavanja svih ljubitelja ukusne hrane s roštilja. To i ne čudi jer prednosti koje ima keramički roštilj svrstavaju ga na sami vrh ljestvice kvalitetnih i praktičnih roštilja.

Roštilji od keramike su nepogrešiv izbor za sve – od kuhara amatera koji povremeno na roštilju iskušavaju svoje kulinarsko umijeće do iskusnih i vještih gril majstora koji pripremu jela na roštilju imaju u malom prstu.

Keramički roštilj je kulinarski asesoar uz koji ćete savršeno pripremiti svako jelo, bilo da se radi o sočnom komadu mesa ili ribe, ukusnom povrću, voću, pizzi ili tostu.

Read More

Električni roštilj je odličan izbor za brzu pripremu hrane

April 15, 2016 KuhanjeRoštilji  No comments

Električni roštilj je tip roštilja koji odabiru oni koji žele brzo pripremiti hranu na roštilju. Za razliku od roštilja na ugljen, gdje je potrebno prvo pripremiti, drva i ugljen pa onda pričekati da se to razgori, ovdje toga nema. Dovoljno je upaliti električni roštilj, pričekati svega par minuta da se ugrije i može se početi s pečenjem.

Read More

Odaberite pravi plinski roštilj

October 15, 2015 KuhanjePlinski roštiljiRoštiljiVanjske kuhinje  No comments

Zamislite, da imate tako fantastičnu vanjsku kuhinju, da je u njoj čak i sudoper, a napravljena je iz najkvalitetnijih materiala.

Takav zaista odličan roštilj može imat i poklopac sa staklom, da možete vidjeti pečenje.  Ovako izuzetno snažni roštilji imaju veoma snažne plamenice ali ipak sprječavaju zapaljenje hrane.

Na ovakvim kvalitetnim roštiljima ploče i druge površine ne mogu zahrđati jer su napravljene iz najboljih materiala. Jamstvo za takve izvrsne produkte je čak par godina, a izvedba brza i modularna.

Read More

Pazite na ove stvari, kad upotrebljavate roštilj na ugljen

October 15, 2015 KuhanjeRoštiljiRoštilji na ugljenVanjske kuhinje  No comments

Neke stvari u životu radimo vrlo jednostavno – svi znamo na primjer, kako je najbolje ispeći jaja, pa pored toga vjerojatno svi znamo, kako se iskuha dobra kava, ali sada dolazi pitanje, kako se kvalitetno i ukusno ispeče meso?

Odlično ispečeno meso na roštilju

Načina naravno ima mnogo – jedan je na primjer, da ga stavite u kakvu tavicu na nekoliko ulja i popečete, pored toga je ovdje i vaša domaća pećnica, u koju možete staviti meso i pustiti ga, da prođe neko vrijeme i na stol vam dolazi ukusno jelo – ali sada nas zanima, dali je to stvarno sve, što znate i što možete napraviti za sebe i za svoje ukuse? Nije, jedan od jako dobrih načina, gdje možete ispeći meso na najbolji način je roštilj na ugljen – poseban ukus, poseban izgled i kvaliteta, to je to, što mnogi žele, vole i obožavaju!

Znač...

Read More

Roštilj na plin

October 15, 2015 Plinski roštiljiRoštiljiVanjske kuhinje  No comments

Roštilji na plin imaju mnogo prednosti u odnosu na klasične roštilje na drva i električne roštilje, ali usprkos tome nisu čest odabir prilikom kupovine. Glavna prednost roštilja na plin je u jednostavnosti korištenja. Nema dugotrajne pripreme prije samog pečenja kao što je slučaj kod roštilja na drva gdje moramo čekati da se drva razgore pa tek onda krenuti s pečenjem. A također, nema niti dugotrajnog čekanja da se roštilj zagrije kao u slučaju da posjedujemo električni roštilj. No, unatoč tome, visoka cijena još uvijek dosta kupaca odbija od roštilja na plin.

Super izgled vanjske kuhinje sa roštiljom.

 

Read More

Pivo i meso uz vrtni roštilj

October 15, 2015 KuhanjeRoštiljiVanjske kuhinje  No comments

Buharska kuhinja - ražnjiči iz mesa i povrča

Ustajete u ponedjeljak, odlazite na posao, isto utorkom, srijedom i tako dalje do petka. Dolazi vikend, vrijeme je za relaksaciju, druženje, vrijeme je za razgovor sa prijateljima. Ako živite u nekom stanu, možete se skupiti kod vas, sjesti za stol i popričati, ako pak živite u nekoj velikoj kući sve skupa može izgledati puno drugačije – terasa, na njoj stol, uz njega negdje u kutu vrtni roštilj i naravno dobra hrana, te pivo, bez kojeg se ne može!

Odlicno pečenje u vanjskoj kuhinji.

Takva druženja mogu biti stvarno dobra – možete pričati dugo u noć, ako vam naravno susjedi to dozvole, možete slušati muziku, ako vam naravno susjedi to dozvole, i pored svega toga, možete jako dobro jesti i piti, ako imate što ispeći – a to sigurno imate!

Read More