Keramički roštilj za vrhunski obrok

February 20, 2018 Roštilji  No comments

Posljednjih godina keramički roštilji su postali apsolutni svjetski hit i predmet obožavanja svih ljubitelja ukusne hrane s roštilja. To i ne čudi jer prednosti koje ima keramički roštilj svrstavaju ga na sami vrh ljestvice kvalitetnih i praktičnih roštilja.

Roštilji od keramike su nepogrešiv izbor za sve – od kuhara amatera koji povremeno na roštilju iskušavaju svoje kulinarsko umijeće do iskusnih i vještih gril majstora koji pripremu jela na roštilju imaju u malom prstu.

Keramički roštilj je kulinarski asesoar uz koji ćete savršeno pripremiti svako jelo, bilo da se radi o sočnom komadu mesa ili ribe, ukusnom povrću, voću, pizzi ili tostu.

Prednosti keramičkih roštilja

Keramički roštilj odlikuje niz prednosti. Upravo zahvaljujući njima ovaj roštilj prednjači nad ostalim vrstama roštilja. Snaga njegove keramike pobrinut će se za optimalnu cirkulaciju temperature i vlage, zbog čega će se hrana koju pečete ravnomjerno peći te istovremeno ostati sočna i ukusna.

Zahvaljujući keramici, materijalu koji odlično zadržava toplinu, dragocjena temperatura potrebna za pečenje neće bježati posvuda naokolo. To znači da će vam ovaj roštilj omogućiti dugotrajnije pečenje i tako uštedjeti vaš novac.

Nadalje, njegova kvaliteta je razlog što se mnogi odlučuju upravo na keramički roštilj, a tome u prilog ide i činjenica da većina proizvođača daje dugogodišnju, pa čak i doživotnu garanciju na keramičke dijelove roštilja.

Keramika je materijal koji se relativno jednostavno čisti pa se može reći da je ova vrsta roštilja vrlo jednostavna za održavanje, što je još jedan od razloga njegove popularnosti.

Odabir i kupovina

Keramički roštilj na tržištu je dostupan u različitim varijacijama. Tako se mogu pronaći modeli u klasičnom izdanju bez poklopca ili drugih dodataka kao i bogatiji modeli s poklopcem ili s dodatnim policama i nastavcima.

Keramički roštilji se proizvode u više veličina, od manjih koje je vrlo jednostavno podići i premjestiti na željeno mjesto, do onih većih primjeraka koji imaju ugrađene kotače za jednostavnije premještanje. Naravno, prilikom odabira imajte na umu i za koliko osoba pripremate hranu. Najtraženiji i najprodavaniji su roštilji srednjih veličina na kojima se može pripremiti obrok za 5-6 osoba.

Za one koji obraćaju pažnju na estetiku i žele svoj roštilj potpuno uskladiti s terasom ili vrtnim okruženjem tu je i širok izbor oblika kao i boja.

Stolna lampa je zasigurno neizostavan dio namještaja u svakom domu. Više o tome ako slijedite linku.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>