Pazite na ove stvari, kad upotrebljavate roštilj na ugljen

October 15, 2015 KuhanjeRoštiljiRoštilji na ugljenVanjske kuhinje  No comments

Neke stvari u životu radimo vrlo jednostavno – svi znamo na primjer, kako je najbolje ispeći jaja, pa pored toga vjerojatno svi znamo, kako se iskuha dobra kava, ali sada dolazi pitanje, kako se kvalitetno i ukusno ispeče meso?

Odlično ispečeno meso na roštilju

Načina naravno ima mnogo – jedan je na primjer, da ga stavite u kakvu tavicu na nekoliko ulja i popečete, pored toga je ovdje i vaša domaća pećnica, u koju možete staviti meso i pustiti ga, da prođe neko vrijeme i na stol vam dolazi ukusno jelo – ali sada nas zanima, dali je to stvarno sve, što znate i što možete napraviti za sebe i za svoje ukuse? Nije, jedan od jako dobrih načina, gdje možete ispeći meso na najbolji način je roštilj na ugljen – poseban ukus, poseban izgled i kvaliteta, to je to, što mnogi žele, vole i obožavaju!

Znači, da bi vaš dan iza roštilja bio stvarno dobar, morate biti pažljivi na neke stvari, za koje do danas možda i niste znali – prije pečenja, naravno morate jako dobro počistiti rešetke, na kojima ćete peći meso i sve ostale stvari. Da bi to napravili što bolje, upotrijebite časopis, ulje i vaše ruke – to je jako dobra kombinacija, da na jednostavan način dođete do čistoće! Kad to sredite, jako je bitan u plamen, kojeg ćete napraviti – njega praktički ne smije biti, kad počnete peći meso, ostati vam mora samo ugljen koji žari i odaje vrućinu. Kad sredite i to, dolazi na red vaše meso, kojeg morate staviti na rešetke, ali prije toga se pitajte, dali ste ga začinili tako, da će se svima svidjeti – sol, papar i sve druge začine možete upotrijebiti, te tako mesu dodati ono jako važno – poseban ukus!

Specite meso i kukuruz na vašem roštilju i uživajte!

Ako ste sredili i začine na vašem mesu, onda možete početi sa pečenjem – stavite meso na roštilj i počnite! Naš je savjet, da nikada ne odlazite daleko od roštilja, jer bi vam se moglo desiti, da se negdje zapričate sa prijateljima ili zaigrate sa djecom i meso će vam se osmoditi – a to naravno nitko ne želi. Nakon nekoliko minuta pečenja, uzmite meso i stavite ga u posudu, koju ste prije pripremili. Dok ne ispečete sve do kraja, tu posudu imajte negdje uz sebe, da će se grijati, da se meso na ohladi. Ako ćete sve skupa raditi na ovakav način i ako će vaš roštilj na ugljen biti dobro postavljen i kvalitetan, vaša će hrana na kraju biti stvarno ukusna – probajte i vidjet ćete! Dobra ideja je i električni roštilj, a tu možete prečitati više.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>