Pivo i meso uz vrtni roštilj

October 15, 2015 KuhanjeRoštiljiVanjske kuhinje  No comments

Buharska kuhinja - ražnjiči iz mesa i povrča

Ustajete u ponedjeljak, odlazite na posao, isto utorkom, srijedom i tako dalje do petka. Dolazi vikend, vrijeme je za relaksaciju, druženje, vrijeme je za razgovor sa prijateljima. Ako živite u nekom stanu, možete se skupiti kod vas, sjesti za stol i popričati, ako pak živite u nekoj velikoj kući sve skupa može izgledati puno drugačije – terasa, na njoj stol, uz njega negdje u kutu vrtni roštilj i naravno dobra hrana, te pivo, bez kojeg se ne može!

Odlicno pečenje u vanjskoj kuhinji.

Takva druženja mogu biti stvarno dobra – možete pričati dugo u noć, ako vam naravno susjedi to dozvole, možete slušati muziku, ako vam naravno susjedi to dozvole, i pored svega toga, možete jako dobro jesti i piti, ako imate što ispeći – a to sigurno imate!

Kako odabrati pravo meso i koje pivo, nećemo sada pisati, jer velikih trgovina i mesara danas stvarno imate puno, praktički na svakome kutu, pa sve što morate je, da odete do jednog i nabavite sve što vam treba. Isto tako nećemo vam mi reći koje sve prijatelje pozovite do sebe, al možemo vam dati kakav savjet, gdje i kako napraviti ono najvažnije, što će vam na takvom druženju trebati – vrtni roštilj.

Odlične klobasice na roštilju. Lijepo i lagano pečeno meso na roštilju.

 

Za početak je jako bitno, da prije postavljanja dobro razmislite, koliko imate mjesta i kamo ćete ga opšte postaviti – tu budite pažljivi, da ga ne postavite preblizu susjedovog prozora, jer ako će mu se kaditi u dnevnu sobu, kad ćete peći meso, neće biti baš najbolje sretan! Odmah nakon toga morate gledati, da je sve skupa postavljeno dosta blizu, a ne preblizu vašoj terasi – da ne hodate predaleko, a da ipak možete malo zamirisati ono, što se peče!

Dobro napravljena mala vanjska kuhinja i roštilj.

Ako idemo dalje, pored svega toga, jako je bitno, tko će vam postavljati to sve skupa na vašem vrtu – puno puta se već dogodilo, da su ljudi kod nekoga nar
učili vrtni roštilj i na kraju so dobili jako slabi proizvod – tu vam savjetujemo, da kad naručujete nekoga, da će vam postavljati nešto takvo kod vas, da vam pokaže kakve slike, što i komu je već do sada izradio – ako netko toga nema ili neće pokazati, idite dalje, odaberite nekog drugog, ako pak ia dosta različitih slika i one vam se sviđaju, to vam može biti dobar znak, da će sve skupa i na vašem vrtu ispasti dobro – znači, razmišljajte kad birate izvođača, radije platite koju kunu više, da će se sve skupa ispasti  savršeno!

Kako biste uživali u roštilju, trebaju vam i kvalitetne vrtne garniture. Više o njima ako slijedite linku.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>